Cu ce softuri editezi
Sunt mai multe variante de softuri cu care pot fi editate si prelucrate fisierele audio pentru podcasturi. Unele dintre softuri sunt gratuite si alte sunt cu licenta sau sunt in cloud (cu varianta de licentiere cloud).
Softul pe care alegeti sa-l folositi ar trebui sa nu se opreasca in mojlocul prelucrarii, stricand astfel ceea ce ati muncit, sa fie usor de folosit si sa aiba o interfata prietenoasa. Cele mai simple operatii pe care ar trebui sa le permita ar fi cele de taiere, de inserare de alt fisier audio, de adaugare de piste supliemntare etc. Acestea sunt chestiunile elementare care va trebuie ca sa puteti prelucra un fisier audio. Si, de asemenea, trebuie sa aiba posibilitatea de exporta in mai multe formate (.mp3, .ogg, .aac etc). Rapiditatea cu care prelucreaza datele este, de asemeena, importanta pentru ca va face sa pierdeti timp mai mult sau mai putin.
O sa va recomandam cateva softuri, iar voi o sa alegeti din acestea sau altele care considerati ca sunt bune pentru munca voastra.
Cateva softuri utile: Sound Forge, Audiacity, Adobe Audition, WavePad (pentru mobil cu Android), Oceanaudio, Ashampoo Music Studio 2019, Audiotoolatc
Citeste si Sfaturi pentru un podcast de succes